Luonto ja ympäristö

Maat ja mannut

Vuodenajat ja kasvit

Aurinkoinen ja lämmin kevät, kuuma ja kuiva kesä, sateinen ja myrskyisä syksy ja pohjoista ilmastoamme leudommat ja vähälumiset, sateiset ja myrskyiset talvet rytmittävät Ardealin elämää ja merenkulkua satamissa. Kylvötyöt aloitetaan keväällä ja viljasato kerätään syksyllä ennen kuin sateinen kausi ehtii alkaa. Yrttikasveja kerätään kasvilajista riippuen keväällä, kesällä tai syksyllä, talvisin saatavilla on ainastaan kaarnaa ja Ardealin verta Hoia -metsässä. Kaupungissa ja sen ympärillä kasvaa runsain määrin erilaisia kukkia ja näiden kukinnot ajoittuvat kevät-syksy akselille.

Eläimistö

Ardealia ympäröivät vuoret, laajat metsät, tasangot ja meret, jotka kaikki kuhisevat erilaista riistaa ja herkullista syötävää. Metsissä risteilevät joet sisältävät paljon lohia ja muuta kalaa, merestä saa äyriäisiä, kalaa, valaita ja hylkeitä. Niiden pyytäjät tekevätkin omaisuuksia lyhyessä ajassa - joskin talvella seilaamisessa on omat vaaransa. Metsät ja tasangot kuhisevat pienriistaa kuten fasaaneita ja jäniksiä, sekä suurempia sorkkaeläimiä; peuroja, kauriita, villisikoja ja jopa hirviä. Karhujen ja ilvesten kaltaisten petoeläinten varalta kannattaa pitää silmänsä auki metsissä.

Metsät

Vaihtelevan maaston vuoksi Ardealin ympärillä kasvaa monenlaista erilaista metsää ja näin ollen riistatilanne on erinomainen ja kukoistaa. Tammilehto kasvaa jyhkeitä vanhoja tammipuita ja toimii pääsääntöisenä liharuuan lähteenä, mystinen ja salaperäinen Hoia -metsä vaikuttaa kirotulta ja vuoriston kuusimetsä tuottaa Frostbitejen suvulle osan niiden suurista varoista.

Frostpeak -vuoret

Korkeat lumihuippuiset vuoret kaartuvat hevosenkengän muotoon suojaamaan Ardealin kaupunkia ja sen ainutlaatuista luontoa. Vuoristo on vaarallista aluetta lumivyöryineen ja railoineen. Kaunis, kimmeltävä lumi ja sinertävänä hohtava jää houkuttelee romantikot katsomaan ikuisen talven maailmaa ja sen maagista lumisadetta revontulien loimutessa yötaivaalla.

Tasangot

Tasangot kasvavat enimmäkseen yrttikasveja ja erilaisia pensaita, mutta osa tasankoalueesta on omistettu maanviljelykselle. Näin ollen sieltä löytyy myös erilaisia viljelyksiä, kuten kauraa, ohraa ja muuta viljaa, sekä yrttiviljelmiä. Laventeliniitty on yksi kuuluisimmista ja kauneimmista viljelysalueista. 

Meri

Meri. Sininen, kuohuva ja aava luo portin ulkomaailmaan. Donovanien suvun Ardealissa hallitsema satama mahdollistaa kaupungille suurimman osan sen kalaruuasta ja tuontitavarasta. Ardealin ulkopuolella meren ranta on vaihtelevaa jyrkistä pystysuorista kallioista hienoihin hiekkadyyneihin.