Aatelissuvut

Neljä pääsukua

pääsuvut

Neljä aatelissukua eivät suinkaan ole ainoita sukuja Ardealissa. Lukuisia pienempiä aatelis- ja työläissukuja löytyy, mutta näiden vähäisemmän merkityksen vuoksi peliin eniten vaikuttavat neljä sukua on listattu tänne. Sukuihin voi luoda foorumilla hahmoja suoraan, jolloin ylläpito tarkistaa sen ja hahmon sopivuuden ko. suvun kriteereihin, teemaan ja virkaan johon yrität saada sen. Jokaisella aatelissuvulla on oma "teemansa", asemansa, värikoodinsa ja tunnus joka toistuu sineteissä ja koruissa.

portaat, Arvonimet ja periytyminen

Kaikkien sukujen periytymisjärjestelmä toimii periaatteessa samalla tavalla. Suvun pää ja hallitsija on aina uros. Puoliso ja jälkeläiset kohoavat tai laskevat automaattisesti uroksen arvoportaaseen ja saavat sen mukaiset tittelit. Jälkeläisistä vanhin poika perii useimmiten isänsä viran. Jokaisella suvulla on omat portaat, arvonimensä ja niihin liittyvät tehtävät. Mitä läheisempää sukua ylimmälle portaalle on, sitä korkeampaan asemaan pääsee. Omaan portaaseen voi vaikuttaa myös naimalla jonkun itseä ylemmän portaan jäsenen toisesta suvusta. 

Suvun kunnian säilyttäminen

Aatelissuvut eivät ole laumoja joihin liitytään ja joista erotaan. Näin ollen hahmot kuuluvat siihen sukuun, johon ne syntyvät, elleivät liity toiseen sukuun avioliiton kautta. Sukujen jäsenet vetävät yleensä yhtä köyttä asioidensa edistämiseksi, skandaalien suitsimiseksi ja asioiden järjestelemiseksi takaisin raiteilleen.
Suvun kunnian säilyttämiseen kuuluvia tärkeitä tekijöitä ovat esimerkiksi jälkeläisten hankkiminen aatelisessa avioliitossa, avioliiton ulkopuolisten suhteiden täydellinen salaaminen ja tietenkin suvun nimelle ja aatelisen asemalle kunniakas käyttäytyminen aina ja kaikkialla.

Äpärälapset

Toisinaan sukuihin syntyy äpärälapsia, tarkoittaen avioliiton ulkopuolisia jälkeläisiä. Pahimpina pidetään ei-aatelissukuisten kanssa hankittuja jälkeläisiä, sillä suvutonta on mahdotonta naida ilman että suvun arvo kärsii siitä. Raskaaksi ei-toivotusti tulleet aatelisneidot pyrkivät usein kaikin keinoin pysäyttämään raskauden etenemisen ennen kuin kukaan ehtii nähdä sitä -tiedostaen tällaisen raskauden suunnattomaksi häpeäksi suvulleen ja itselleen. Mikäli lapsi kuitenkin syntyy, se usein luovutetaan kylään tai kirkkoon kasvamaan eikä siitä enää sen koommin puhuta. Äpärä, eli avioliiton ulkopuolinen jälkeläinen, ei peri sukunsa nimeä, eikä oikeuksia siihen.

Blackmore

Sairaala, koulu ja tiede

Frostbite

Puutavara, kaivokset ja metalli

Blanchard

Muoti, kauneus ja arkkitehtuuri

Donovan

Merenkulku, kalastus ja satama

Blackmore

Blackmoret ovat alkujaan Brittien saarilta ja risteytyneet sittemmin Venäläisten kiertolaisten kanssa, saaden näin sukunimensä. Niiden juuret yltävät 600 -luvulle asti viinkinkien aikoihin. Blackmoret alkoivat kerätä vaurautta vaihtelevin metodein ajanjaksosta riippuen. 1100 -luvun tietämillä siirtyivät Ardealiin varallisuutensa mukana.  Tänä päivänä tiedettä ja tutkimustyötä rakastavat, korkeasti koulutetut Blackmoret hallitsevat kaupungin koulujärjestelmää, kirjastoja ja sairaalaa, joka toimii osittain yliopistona nuorten urosten sisäoppilaitoksen yhteydessä. Näiden lisäksi Blackmoret omistavat useita pienempiä kiinteistöjä pitkin Ardealin kaupunkia. Ennen kuin kirkko perusti inkvisitionsa, Blackmoret toimivat kirkon alaisina lain toteuttajina Ardealissa tuhoten muun muassa Romanovit ja karkottaen Frostbitejen suvun Ardealista. Blackmoret tahtovat tulla tunnetuiksi kirkon tukijoina ja liittolaisina, mutta todellisuudessa tieteen vastainen uskonto ja kirkon ylivaltainen toiminta ei miellytä näitä laisinkaan. Uskonto haittaa tieteeseen pohjautuvaa liiketoimintaa liiaksi. Jälkeläisille annetaan uskonnollisia ja uskontoon viittaavia nimiä ja kirkolle maksetaan suuria summia rahaa jotta nämä pysyisivät poissa Blackmorejen tieltä. Suku on varsin tiukka maineestaan ja tekee kaikkensa varjellakseen sitä.
Pääsääntöisesti Blackmoret ovat mustanpuhuvia ja tuhkan harmaita siistejä ja edustavia susia ja koirasusia jotka elävät Ardealin kaupungissa. Suvun sinetit ja vaakunan päävärit ovat aktiivisessa käytössä. Yleisesti ottaen pukeutuminen on siistiä, hillittyä ja modernia, mutta varinaista pukukoodia ei ole. Tärkeintä on, ettei vaatteiden kantaja tuo suvulleen häpeää  käytöksellään eikä pukeutumisellaan.

Hierarkia

Ensimmäinen porras
Arvonimet: Kreivi, kreivitär, lordi/lady
Kreivit ja kreivittäret johtavat sukua ja Ensimmäinen porras muodostuu tästä ydinperheestä. Nämä omistavat kaikki Blackmoren kiinteistöt ja hallitsevat sukua ja sen rahavirtoja viimekädessä. Nämä tapaavat muiden portaiden johtohahmoja ja kuulevat näiden ehdotuksia kaupanteossa ennen kuin antavat myönnytyksensä esimerkiksi kiinteistöjen myymiseen. Näiden jälkeläisiä kutsutaan lordeiksi ja ladyiksi.

Toinen porras
Arvonimet: Paroni, paronitar, lordi/lady
Paronit, paronittaret ja näiden jälkeläiset ovat Blackmoren suvun kiinteistöjen hallitsijoita. Sairaalan johtaja, sisäoppilaitoksen rehtori, erikoislääkäri ja niin edelleen. Näiden jälkeläisiä kutsutaan lordeiksi ja ladyiksi. Nämä ovat Ensimmäisen portaan lähisukulaisia. Serkkuja, velipuolia, enoja ym.

Kolmas porras
Arvonimet: Herra, rouva,  nuori herra/nuori neiti
Herrat ja rouvat toimivat korkea-arvoisissa työtehtävissä Blackmoren omistamissa kiinteistöissä. Nämä voivat olla professoreita, opettajia, astrologeja, kirjailijoita, apteekkareita ja muita tieteellisiä tutkijoita. Näiden jälkeläiset ovat nuoria herroja ja neitejä. Tämän portaan jäsenet ovat kaukaisempia ja monimutkaisempia sukuja Ensimmäiselle portaalle.

Frostbite

Alunperin Ragnfast-nimisinä tunnettu suku on suhteellisen tuore ja aatelisiin se on kuulunut vasta muutaman vuosikymmenen ajan. Ennen muuttoa Frostpeak vuoristoon, minkä mukaan suvun johtoon noussut Asbjörn Ragnfast nimesi sukunsa uudelleen, oli susista, koirista ja niiden hybrideistä muodostunut pienehkö perhe. Kirkon ja rikkaiden sukujen painostamana ja ivaamana joukko sukulaisineen ja tukijoukkoineen päätti muuttaa kauemmas Ardealista, sillä pilkalle oli tultava loppu. Kukaan ei olisi koskaan uskonut mikä lumen ihmemaailmassa heitä odottikaan: kun työtä ja tekemistä oli keksittävä alettiin louhia vuoresta kiveä, mistä paljastui niin suuret määrät rikkauksia ettei Asbjörn ollut uskoa silmiään. Louhittiin kultaa, metalleja, malmia sekä kauniita jalokiviä mielettömiä määriä – seuraavaksi rakennettiin raiteet jotta niitä saatiin kuljetettua myyntiin kaupunkiin. Pienenä kaivoskylänä aloittanut uusi Frostbite-sukupolvi nousi nopeasti kuuluisuuteen sekä yhdeksi rikkaimmista koko Romaniassa. Ragnfast on nykyään vain haukkumanimi, eikä sitä juurikaan käytetä vaan hävetään. Muutamia sukunimen säilyttäneitä työläisistä kyllä löytyy.

Frostbite on rikas ja alati kasvava mainarisuku, jonka turkki ja väritys kertoo Pohjoisen kylmistä oloista. Niiden piirteet ovat kirvein veistettyjä ja riutuneimmat eivät pakkassäissä pärjää: sellaiset usein muuttavat alemmas lämpimämpään Ardealiin. Väreinään on erilaisia valkeita sekä harmaansävyjä, joista sinertävä ja turkoosi ovat valtavirtaisimmat. Turkit ovat uhkeita ja pöyheitä, hännätkin alkavat hiljalleen löytää kippuraista muotoa susimaisen sijaan. Silmien väritys vaihtelee kahvinruskeasta jäänsiniseen, mutta harvemmin lämpimiin sävyihin. Kuvioinnit muistuttavat alaskanmalamuuttien, siperianhuskyjen ja susien erilaisia miksaatioita vaalein merkein. .

Hierarkia

Ensimmäinen porras
Arvonimet:
Ruhtinas, ruhtinatar, lordi/lady
Tämä porras koostuu suvun vanhimmista ja sen ”päähaarasta”, eli vanhimman täysverisistä perillisistä ja taas heidän suvunjatkeestaan, joita kutsutaan lordeiksi ja ladyiksi. Frostbiteille on  tärkeää, että suvun johdossa pysyy täysiverinen jälkeläinen ja tästä kirjoittamattomasta laista ei lipsuta. Demokraatteina suvun johto kuuntelee alempia portaita tehden lopulliset päätökset sen kannalta. Ydinperhe omistaa linnan sekä kaivokset ja saa käyskennellä näissä kohteissa vapaasti.

Toinen porras
Arvonimet:
Vasalli, vasallitar, lordi/lady
Hieman kauempaa sukua ydinperheelle. Toimivat korkeammissa viroissa ja tehtävissä kylässä ja kaivoksilla ja hoitavat ensimmäisen portaan asioita, kun he eivät ole itse saatavilla. Omistavat kauppoja, erilaisia liikkeitä ja majataloja ympäri Frostpeakia – osalla saattaa olla omaa lääniäkin sekä metsää. Vasallien ja vasallittaerien jälkeläiset ovat myöskin lordeja sekä ladyja.

Kolmas porras
Arvonimet:
Herra, rouva, nuori herra, nuorineiti
Kolmas porras on työläissuku. He omistavat jokainen oman mökkinsä jossa asuvat sekä kaikkea muuta mihin heillä vain on varaa – muttei kuitenkaan mitään suurempaa, mikäli ei nouse naimisiinmenon kautta arvoasteikossa ylemmäs. Nämä ovat Frostpeak vuorten peruskansalaisia, joita arvostetaan sukunsa vuoksi suuresti.

Blanchard

Muodista, arkkitehtuurista ja kauneustuotteista rikastunut ranskalaisten herttuasuku on vuosisatoja vanha, juontaen juurensa peräti 900-luvulle saakka. Ruhtinaallisten askareista ajansaatossa omiin bisneksiinsä siirtyneet Blanchardit alkoivat toimia kuninkaallisten sisustajina sekä henkilökohtaisina suunnittelijoina kaupunkinsa hitaan köyhtymisen myötä ja ajansaatossa arvonimien merkitys hälveni kyseisten hukkasten käpälistä, kunnes omien liiketoimien kukoistaminen palautti maineensa Blanchardeille. Ruhtinaallisia heistä ei virallisesti uudestaan tullut, mutta Blanchardit säilyttivät hierarkiset tittelinsä herttuoista kreiveihin sekä hovinsa Lyonissa. Vuosisatojen juostessa suku rantautui myös Ardealiin ja heidän käpälänjälkensä vaakunoineen levisi ympäri eurooppaa muodin, hiustyylien, parfyymeiden sekä tietysti vaatelinjastojen muodossa. Kankaiden lisäksi sudet tunnettiin pian arkkitehtuuristaan, sillä muunmuassa Ardealiin kohonneet korkeat goottilaismaiset rakennukset ovat tiedettävästi Blanchardien aikaansaannoksia, kuten myös monet kymmenet muotitalot sekä vaatturinpuodit ja liikkeet.

Blanchardit tunnistaa usein vaaleista, kellertävistä sävyistään sekä sinisistä tai vihreistä silmistä. Kiharaturkkiset eurooppalaiset nauttivat myös yleellisistä kankaista ja edustavat mielellään omaa pukinemallistoaan minne menevätkään. Ylpeydestä ja varakkuudestaan tunnetut sudensukuiset ovat myös yhteistyössä kirkkoon näkyvinä sponsoreina, ja ovat muunmuassa rakennuttaneet sekä uudistaneet katolista kirkkoa omilla näkemyksillään. Uskovaisiksi ei kuitenkaan kaikkia jäseniä sovi erehdyttää, sillä sponsorointi on pelkkää edustuskuvanpönkitystä, siinä missä yhteistyö muiden pääsukujenkin kanssa.

hierarkia

Ensimmäinen porras
Arvonimet: Herttua, herttuatar, lordi/lady
Herttua ja herttuatar ovat suvun johtajia, täten myös ydinperheen keulakuvat. Nämä omistavat kaikki suvun nimissä toimivat osakkeet, kiinteistöt sekä vastaavat kaupanteosta useimmiten henkilökohtaisesti. Pääsuvussa myös perilliset, lordit ja ladyt ovat suuressa osassa kaupankäyntejä jo nuoressa iässään, mutta vain vanhin poika voi virallisesti tehdä kauppaa ilman herttuan tai herttuattaren erillistä myöntymistä.

Toinen porras
Arvonimet: Kreivi, kreivitär, lordi/lady
Kreivit ja kreivittäret jälkeläisineen ovat suvun kiinteistöjen hallitsijoita. Näihin lukeutuvat muotitalot, ketjut ja muut nimellisemmät rakennukset. Toisen portaan jäsenillä voi olla omistuksessaan useampi eri kiinteistö samalla alueella. Kreivipariskunnan jälkeläisiä kutsutaan lordeiksi ja ladyiksi. Nämä ovat Ensimmäisen portaan lähisukulaisia. Serkkuja, velipuolia, enoja yms.

Kolmas porras
Arvonimet: Herra, rouva, nuori herra/nuori neiti
Blanchard puotien omistajia; suunnittelijoita, arkkitehtejä sekä kaupansovittelijoita sekä tärkeämpiä assistentteja. Näiden jälkeläiset ovat nuoria herroja ja neitejä. Nämä ovat monimutkaisempaa sukua Ensimmäiselle portaalle, mutta useimmiten myös naitettu sukuun toisaalta.

Donovan

Merenkulkuun, kalastukseen ja samatan toimintaan erikoistuneet Donovanit ovat olleet kuvioissa jo 500 -luvulta saakka. Suvun kotimaa on Skotlanti ja pääsuku hallitsee sitä sieltä, mutta pienempiä haaroja on levinnyt eurooppaan ja yksittäisiä sukuja löytyy kaukaa itämaista saakka. Jokaisen maan Donovaneilla on oma arvoportaikko, jonka ylin porras katsoo loppupeleissä kohti Skotlantia ja pääporrasta. Donovanit ovat rehtejä, elämänhalusia ja äärimmäisen sisukkaita, eivätkä pelkää tarttua aseisiin aatettaan puolustaakseen. Kaikista aatelissuvuista Donovanit ovat maanläheisimpiä ja ehkä tulisieluisimpia, herkimpiä aloittamaan mellakoita ja tappeluita. Etiketti on silti hallussa ja sitä osataan noudattaa liikeasioiden edistämiseksi. Donovanien tärkein kauppakumppani on Frostbitejen suku, jolta se ostaa puutavaransa. Ilman puutavaraa uusia laivoja ei valmistu ja ilman laivoja ei ole tuloja.

Ardealin Donovanit ovat rantautuneet maihin 1200 -luvulla ja ovat ruskean, kullan, punaisen ja valkoisen sävyisiä koiria ja koirasusia. Pääsääntöisesti erilaiset skottiruudut, vihreät, ruskeat ja maanläheiset sävyt ovat esillä pukeutumisessa. Donovanien vaakunaa löytyy vaatteista ja paljeteista painettuna ja suku on ylpeä vahvoista juuristaan. Ardealin haara rakentaa laivoja ja ylemmän portaan aatelisetkin saattavat kääriä hihat ja käydä töihin. Ilman verta, hikeä ja kyyneliä ei synny menestystä. Donovanit ovat suhteellisen uskovaisia ja suvaitsemattomia noituutta kohtaan. Donovanit ovat hyvin epätasa-arvoisia ja paikaltaan lipsuneita neitoja saatetaan helposti rankaista väkivaltaisestikin. Tärkeintä on pitää oma suku kunnolla ruodussa. 

hierarkia

Ensimmäinen porras
Arvonimet: Kreivi, kreivitär, lordi/lady
Kreivi ja kreivitär hallitsevat ensimmäistä porrasta ja pitävät huolen Ardealin kauppojen jatkuvuudesta. Nämä omistavat ison osan sataman kiinteistöistä ja vuokraavat niitä paitsi sukulaisilleen, myös paikallisille yksirtyisyrityksille.

Toinen porras
Arvonimet: Paroni, paronitar, lordi/lady
Paronit ja paronittaret vastaavat vuokrajärjestelyjen sopimisesta ja huolehtivat käytännön töiden toteutumisesta, kuten puutavaran tuomisesta satamaan ja siitä että laivat valmistuvat ajallaan. Paronit voivat toimia myös laivojen kapteeneina ja täten työnjohtajina mitä kalastukseen ja tavaroiden vientiin ja tuontiin tulee.

Kolmas porras
Arvonimet: Herra, rouva, nuori herra/nuori neiti
Kolmannen portaan herrat ja rouvat valmistavat laivoja ja tekevät kaiken konkreettisen työn. Nämä tekevät töitä sataman tavernoissa, pubeissa, laivoilla ja korjaavat niitä.